Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ινδονησιακή κουζίνα

 Συνταγη απο Ινδονησια.

                                              Κοτόπουλο με πάπρικα


Μπορειτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με νηστεισιμα θαλασσινά.
Προβλεπόμενη ώρα Δημιουργίας: 30 λεπτά
Για: 4 άτομα
Υλικά:
200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε πολύ λεπτές
1 /2  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι πιπέρι σκόνη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 ml ζωμος κοτας
100 ml σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά σάλτσα Σόγιας
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμενη
1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
 λίγο χυμό λάιμ


Εκτελεση
 1. Μουσκέψτε τα κομμάτια κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι για 10 λεπτά.
2. τσιγαριστετο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι, σκόρδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέ τα αρωματικά.
4. Προσθετουμε το ζωμό / κοτας, σάλτσα ντομάτα, σάλτσα σόγιας , πιπεριές και το βασιλικό.
5. Μαγειρευουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πηξει η σάλτσα.
6. Προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη, αν χρειάζεται.
7. Προσθέτουμε το σοταρισμενο  κοτόπουλο, ανακατεύοντας, 1 λεπτό. Πριν το βγαλουμε το περιχυνουμε με χυμό λάιμ.
Καλη ορεξη.

Masakan Indonesia
                           Ayam Masak paprika

Gampang sekali pengolahannya, praktis dan lezat. Sebagai variasi ganti ayam dengan seafood atau daging
Perkiraan Waktu Pembuatan : 30 menit
Disajikan Untuk : 4 Orang
Bahan-Bahan :
200     gram daging dada ayam, potong tipis panjang
1/2      sendok teh garam
1/2      sendok teh merica bubuk
4          sendok makan minyak zaitun
2          siung bawang putih, cindang
50        gram bawang bombai, cincang
100     ml kaldu ayam/air
100     ml saos tomat
1          sendok makan Kecap inggris
1          buah paprika hijau, potong tipis panjang
1          sendok teh basil kering
            sedikit air jeruk nipis


Cara Mengolah :    
1. Rendam potongan ayam dengan garam dan merica selama 10 menit.
2. Tumis dengan 2 sdm minyak zaitun sampai agak kecoklatan. Angkat.
3. Panaskan sisa minyak zaitun, tumis bawang putih dan bawang bombai sampai harum.
4. Tambahkan kaldu/air, Saus tomat, Kecap inggris, paprika dan basil.
5. Masak dengan api kecil selama 5 menit sampai saus kental.
6. Tambahkan garam dan gula pasir jika perlu.
7. Masukkan ayam tumis, aduk 1 menit. Sebelum diangkat, beri air jeruk nipis.
Salamat makan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου