Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σπρινγκρολς

Συνταγη για σπρινγκρολς.

Κινέζικα / Spring Roll Ταϊλάνδης:

Συστατικά:
Για τη γεμιση.
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 φλιτζάνια με βάση το κρέας της επιλογή σας (ζαμπόν, χοιρινό κρέας, νωπό χοιρινό κρέας, ή κοτόπουλο, ψιλοκομμένα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μικροσκοπικες γαρίδες ή αντι για κρεας λαχανικά.)
6 κινέζικα αποξηραμένα μανιτάρια μαύρα,μαλακωμενα στο νερο, ψιλοκομμένα.
1 / 2 φλιτζάνι βλαστάρια μπαμπού, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι βλαστοι από φασόλια mung
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
1-1/2 φλιτζάνια κινέζικο ή πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
2 scallions, τεμαχισμένο
1 / 4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (για χορτοφάγους ζωμός λαχανικων.)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα oyster 
 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 
2 κουταλάκια του γλυκού αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
1 ρολό συσκευασία περιτυλίγματος, κατεψυγμένο
1 αυγό, χτυπημένο

4 φλιτζάνια λάδι για βαθύ τηγάνισμα
σάλτσα δαμάσκηνο για εμβάπτιση

 
                Τα φυλλα για σπρινγκρολ  θα τα βρειτε στο καταστημα μας.

Οδηγίες:

1. Ετοιμάστε τη γεμιση:
 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα wok. Προσθέστε το κρέας και ανακατεύετε-τηγανίζουμε για λίγο (μέχρι να μαγειρευτει, εάν ειναι νωπό). Προσθέστε τα λαχανικά και ανακατεύετε-fry περίπου 2 λεπτά. Συνδυάστε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα στρειδιών, τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ. Τα προσθετετε στο wok και ανακατεύετε-τηγανίζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ας κρυώσει λιγο πριν γεμισουμε τα ρολα.
2. Για την προετοιμασία κάθε ρολου:
Για καθε ένα περιτύλιγμα βαλτε 2 κουταλιές γεμιση. Βρέξτε με ενα πινελο με αυγο χτυπημενο ή μείγμα νερού με αλεύρι σίτου.
Διπλώστε το φυλο με τη γεμιση ωστε να παρει τη μορφη κυλινδρου.
3.συντηρηση των ρολων.
Τα ρολα μπορουν να μεινουν στο ψυγειο για μερικες ωρες με πλαστικό περιτύλιγμα μεχρι να τα μαγειρεψετε.
4.ψησιμο των ρολων.
 Σε ένα βαθύ τηγάνι-ή wok, βαλτε το λαδι και ψηστε τα ρολα, λίγα κάθε φορά, μέχρι να ροδοκοκινισουν. Τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε σε χαρτοπετσέτεςγια να αποροφησουν το λαδι.
5.Σερβιρισμα.
Σερβίρετε τα ρολα ζεστα, ολόκληρα ή σε τρια τεμαχια, με σάλτσα δαμάσκηνο,η μια γλυκια καυτερη σαλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου