Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μανιταρια Shiitake

Μανιταρια Shiitake 50g
Τα μανιταρια Shiitake είναι ένα από τα πιο εξωτικά και νόστιμα φαγητά της Ανατολής, με μια λεπτή ξυλώδη γεύση και προσθέτουν μια ιδιαιτερη νοστιμια σε καθε πιατο.
Τα Shiitake φυτρωνουν στα δαση της ιαπωνιας,και χρησιμοποιουνται στην ιαπωνικη κουζινα απο την αρχαια εποχη.
Τα μανιτάρια ειναι ενα βασικο τροφιμο της μακροβιοτικης διατροφης.

  Παρασκευη με Shiitake:
- μουλιαστε τα για 15 λεπτά σε ζεστό νερό,
- Αφαίρεστε κάθε σκληρό μερος,
- τεμαχιστε σε φετες αν θέλετε
- Μαγειρευετε με δημητριακα(κινοα,φαγοπυρο,κεχρι,αμαρανθο,ρυζι), -με πατάτες, με λαχανικά,σε ομελετες και σε σούπες.

Για ενα γευστικο ζωμό, βράζουμε μερικά μανιταρια shiitake σε νερο, με μερικα θάλασσια φυκια kombu για 15 λεπτά,και στο τελος βαζουμε λιγη σαλτσα shoyu ή Tamari και mirin για γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου