Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πλιγούρι,βιολογικο

Πλιγούρι από σιτάρι
(bulgur) βιολογικο
Το πλιγούρι γίνεται με την ενυδάτωση ψημένου σιταριου το οποίο στη συνέχεια ξηραίνεται και αφαιρούνται τα πίτουρα. Μετα σπαζονται σε μικρά κομμάτια.
Το πλιγούρι μπορει να μαγειρευτει, και χρησιμοποιειται σε ψωμιά, σούπες, ακόμη και επιδόρπια.
500g

Συστατικά:
Πλιγούρι Βιολογικης γεωργίας


Θρεπτικη ανάλυση που βασίζεται                 σε 100 g
Ενέργεια                                                            KJ 984 / kcal 235
Πρωτεΐνη                                                                  4g
Υδατανθρακες                                                     52.5g
Λίπος                                                                         1g
Broteinh.                                                                4.38BE
Χωρις Λακτόζη

Συνταγη

Υλικα
- 1 φλιτζάνι πλιγουρι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 / 2 πράσινη πιπεριά καμπάνα
- 1 μικρό κρεμμύδι,ψιλοκομενο
- 1 ντομάτα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
1 - Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και την πιπερια με βούτυρο.
2 - Προσθέστε τη κομενη σε κύβους ντομάτα.
3- Προσθέστε 3-2 φλιτζάνια νερό και θέστε σε βρασμό με αλάτι και πιπέρι.
4 – Βαλτε το Πλιγούρι και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μεχρι να απορροφηθει περίπου το ένα τέταρτο του νερού. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθει τελείως.
5 - Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Κλείστε το καπάκι και αφήστε τα για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου